Actueel
Historie
Bibliografie
Galerie
Shop
Contact
english home Theo van den Boogaard
  Actueel

14 februari 2015
Proefpagina van Theo van den Boogaard voor Blake en Mortimer-strip aan Uitgeverij Dargaud gepresenteerd

Twee jaar na de vraag van Uitgeverij Dargaud aan Theo van den Boogaard om een proefpagina te maken als mogelijke tekenaar voor hun serie Blake en Mortimer heeft Van den Boogaard die nu eindelijk bij de uitgeverij ingediend. Het moest gedaan worden naast al zijn andere werk. Decorassistentie werd verricht door Teun Berserik en de inkleuring werd verzorgd door Paula Knotter.

Dargaud had Van den Boogaard gevraagd uitvoering te geven aan een specifieke pagina uit een scenario dat al in productie was bij tekenaar André Juillard. Onlangs verscheen diens Blake en Mortimer album “De Staf van Plutarchus”. Ver voor die verschijningsdatum had Van den Boogaard zijn indeling en uitwerking van de opgedragen pagina al gemaakt.

Dargaud maakt Van den Boogaard veel complimenten voor de grafische kwaliteiten van zijn proefpagina, maar laat weten dat de uitgeverij voor de stripserie een realistischer stijl willen blijven hanteren dan Van den Boogaard hen nu heeft gepresenteerd.

 
Theo van den Boogaard pagina   André Juillard pagina

Van den Boogaard is nu al weer geruime tijd bezig met het tekenen van deel II van zijn Theo Bogart BOB DYLAN ILLUSTRATED en maakt ook een serie wandprenten in opdracht van het Nederlands Kanker Instituut/ Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis.


francais Français

< Terug naar overzicht

 
       
  © 2012-2017 Theo van den Boogaard / Foto: Doriann Kransberg, Stadsarchief Amsterdam, 2011
Site ontwerp: Bureau Robin