Actueel
Historie
Bibliografie
Galerie
Shop
Contact
english home Theo van den Boogaard
 

Actueel

Archief 2015 | 2014 | 2013 | 2012

Poster Bob Dylan en Jimi Gendrix nu te bestellen

Boek en CD van Dylan Illustrated / cq Theo Bogart sings Bob Dylan zijn via deze site te bestellen!


26 mei 2018
theo treedt opOriginele pentekeningen van Theo van den Boogaard worden geveild!

Twee originele Sjef van Oekel pentekeningen (de cover van Sjef van Oekel zoekt het hogerop en nog een pagina uit Sjef van Oekel, beide uit 1984) zullen op 2 juni as. worden geveild op de European Comic Art Signature Auction 7188 van Heritage Auctions in Dallas, VS.

Een unieke kans om deze originele tekeningen te bemachtigen.

Klik hier om ze te bekijken en online mee te bieden.

Hieronder de twee pentekeningen.
Op de site van het veilinghuis kunt u inzoomen op de afbeeldingen.

Schatting opbrengst
Cover: €3000-€3500 / Pagina: €2000-€2500


Cartoon WindowsCartoon Windows7 februari 2018
theo treedt opTheo van den Boogaard (aka Theo Bogart) zingt en signeert bij Libris Venstra Amstelveen

Theo van den Boogaard (aka Theo Bogart ) treedt op vrijdag 16 februari op met zijn nieuwste act: door hem geïllustreerde songs van Bob Dylan worden op groot scherm geprojecteerd, Theo zingt de lyrics en speelt mondharmonica en Wim Veenhof begeleidt hem op de piano.

Theo’s tekeningen zijn geen lang aangehouden stills om een sfeer neer te zetten, maar illustreren beeld voor beeld elke zin uit de liedtekst. Een compleet “stripverhaal” per song trektaan je ogen voorbij. Pascale Lefebvre beamt de tekeningen synch synchroon op. Het merendeel van de songs in ons avondprogrammas is afgedrukt in THEO BOGART - BOB DYLAN ILLUSTRATED.

Maar: een volgend boek is in de maak en daaruit laten we op 16 februari ook andere Dylan songs horen. En zien. Plus nog meer verrassingen. Bij deze gelegenheid signeert Theo ook zijn boeken. Speciaal voor deze gelegenheid zijn het boek en de CD voor €15,- en €5,- bij Libris Venstra te koop.

Vrijdag 16 februari 2018 om 19.30u
Entrée: 5 euro
Adres: Libris Venstra Amstelveen, Stadsplein 102 A, 1181ZM Amstelveen2 oktober 2017
Expositie Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Vanaf 1 oktober 2017 is de expositie te zien van werk van Theo in de voor publiek toegankelijke ruimtes in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis te Amsterdam. De tentoonstelling duurt tot in januari 2018 en bevat veel gevarieerd werk, voornamelijk posters, in opdracht vervaardigd.

Adres: Plesmanlaan 121, 1066 CX Amsterdam.6 juni 2017
Voor wie niet kan slapen...

Vannacht om 0:20u wordt op NPO Cultura de documentaire "De vier winters van Theo van den Boogaard" herhaald.

Veertig jaar heeft het geduurd voordat Theo van den Boogaard zijn jongensdroom durfde te vervullen: het illustreren en zingen van de eigen geschreven songtekst ‘four winters in a row’. Het lied dat Theo schreef toen hij zevenentwintig jaar oud was, over een man in zijn eindeloze zoektocht naar geluk, blijkt nog steeds actueel.

Zelf bepalen wanneer u kijkt? Dan kan ook: Bekijk hier de uitzending terug.23 March 2017
Bob Dylan Illustrated coverBourdain's Appetites now for sale

Together with co-write Laurie Woolever, Anthony Bourdain delivers a fantastic book in his typical frank and funny style as we know him from his TV appearances. Recipes and photos are of an astounding surprising quality. A real treat!

Theo’s fold out poster has been inserted in the American edition (obtainable in the better bookshops). Alas de poster hasn’t been put in the Dutch edition. (Uitgeverij Carrera Culinair)

Also see: Anthony Bourdain appears to be “a big fan of Theo’s work”


19 december 2016
Bob Dylan Illustrated coverArcam in gesprek met drie stadskunstenaars

Hoe is Amsterdam de afgelopen dertig jaar veranderd? Op 28 december gaat Architectuurcentrum Amsterdam in gesprek met de kunstenaars Theo van den Boogaard, Hugo Kaagman en Leonard van Munster over de stad Amsterdam als hun muze.
In de jubileumtentoonstelling ‘Van Stopera tot A’DAM Toren – 30 jaar Amsterdam verbeeld’ wordt terug gekeken op de ruimtelijke en maatschappelijke ontwikkelingen die de stad heeft gemaakt tot wat ze nu is. In de expositie is werk van deze drie kunstenaars te bewonderen. De stad Amsterdam is voor hen zowel een belangrijke inspiratiebron als een platform voor hun werk.

Yvonne Franquinet, directeur Architectuurcentrum Amsterdam, gaat met het drietal in gesprek. Hoe staat hun werk in relatie tot dertig jaar stedelijke ontwikkeling van Amsterdam? De interviewmiddag biedt een nieuwe en verrassende kijk op een veranderende stad.

Datum: 28 december 2016
Tijd: 15.00 uur – glühwein vanaf 14.30 uur
Locatie: Prins Hendrikkade 600.
Prijs: € 5,- te koop in de webshop van arcam

Lees hier meer.25 oktober 2016
Bob Dylan Illustrated cover Theo geïnterviewd op de radio

Op donderdag 13 oktober, direct na het bekend worden dat Bob Dylan de Nobelprijs voor de literatuur won, is Theo van den Boogaard geïnterviewd door Radio 1. Er werd ook een couplet uit Moonlight gedraaid afkomstig van Theo's CD "Bogart Sings Bob Dylan".

Luister hier het fragment terug.10 oktober 2016
Utrecht CS theo van den boogaard Bijzondere gevelstenen

De straten van de nieuwe woonwijk “Remise” bij de Leidsevaart krijgen niet alleen een straatnaambordje, maar ook een bijzondere gevelsteen ontworpen door een striptekenaar.

Theo van den Boogaard is al bereid gevonden, evenals de Haarlemmers Joost Swarte en Gerrie Hondius.

(klik voor vergroting)
Utrecht CS Utrecht CS theo van den boogaard

rechtsonder: Beeld van de kantoorgebouwen en remise van NZH / CONNEXION aan de Haarlemse Leidsevaart.

22 augustus 2016

theo treedt opTheo van den Boogaard 9 september in Arti

HET OOG WIL OOK WAT!
Theo van den Boogaard (aka Theo Bogart ) treedt op met zijn nieuwste act: door hem geïllustreerde songs van Bob Dylan worden op groot scherm geprojecteerd, Theo zingt de lyrics en speelt mondharmonica en Wim Veenhof begeleidt hem op piano.

Theo’s tekeningen zijn geen lang aangehouden stills om een sfeer neer te zetten, maar illustreren beeld voor beeld elke zin uit de liedtekst. Een compleet “stripverhaal” per song trekt aan je ogen voorbij. Pascale Lefebvre beamt de tekeningen synchroon op.

Het merendeel van de songs in ons avondprogramma is afgedrukt in THEO BOGART- BOB DYLAN ILLUSTRATED. Maar: een volgend boek is in de maak en daaruit laten we op 9 september ook andere Dylansongs horen. En zien. Plus nog meer verrassingen. Bij deze gelegenheid signeert Theo ook zijn boeken.

Locatie: Arti et Amicitiae, kunstenaarssociëteit
Adres: Rokin 112, 1012 LB Amsterdam
TIjd: 20:30u
.


07 juni 2016

Anthony Bourdain appears to be “a big fan of Theo’s work”

The famous American chef and television personality Anthony Bourdain appears to be “a big fan of Theo’s work”.
He commissioned a poster made by Theo, who just finished it on de 22nd of May, by the time Anthony and president Obama were having a bowl of noodles in Hanoi.

The poster is going to be inserted in Anthony’s forthcoming book “Appetites”.
Anthony was “very, very pleased with the poster”.

UPDATE: Book "Appetites" is now available. Take a look at the book and Theo's poster here.

Bourdain and Obama


07 juni 2016

Radio: Theo van den Boogaard in Nooit meer slapen

Theo van den Boogaard was op vrijdag 27 mei jl. een uur lang te gast bij Nooit meer slapen om te praten over de documentaire ‘De vier winters van Theo van den Boogaard’ die vorige week donderdag op tv werd uitgezonden, maar ook over zijn werk en zijn privéleven. Pieter van der Wielen sprak met hem. "Een mooi gesprek waarin stiltes mochten vallen".

Luister hier de uitzending van vrijdag 27 mei terug.


07 juni 2016

Coming Soon: Cartoon Windows

On initiative of Atelier Schmit famous comic book artists like Joost Swarte, Ever Meulen, Theo van den Boogaard and others are invited to make a design for a leaded and stained-glass window size 100 x 70 cm.

See part of Theo’s design of his charactar Mr.Ponsford in black and white and the photo below of the work on his cartoon window in progress now, which can be seen, with already finished other cartoon windows in Atelier Schmit.

Cartoon WindowsCartoon Windows03 juni 2016

Stripdagen Haarlem: Theo signeert bij de HEMA zijn boeken en posters

Theo signeert bij de HEMA zijn boeken en posters en bijzondere inkt jet prints op kunst druk papier zoals de gloednieuwe Jimi Hendrix prent en de Bob Dylan prent.

HEMA, vanaf 14uur,
Kruisstraat 51,
2011 PW Haarlem

Old posters from the sixties, made by Theo in 1967, portraying BOB DYLAN and JIMI HENDRIX; have been restored and printed out Deluxe Artists Print Paper.Theo in 1967

Available in the SHOP.

Bob Dylan by Theo BogartJimi Hendrix by Theo Bogart


02 juni 2016

Theo van den Boogaard in Het Uur van de Wolf, vanavond op NPO2!

Nederlands meest spraakmakende striptekenaar, Theo van den Boogaard, heeft nooit een onderwerp geschuwd. Vrije seks, popmuziek, drugsgebruik en homoseksualiteit heeft hij jarenlang op humoristische wijze en in veel verschillende stijlen getekend. Nu durft hij voor het eerst zijn jongensdroom te vervullen: het illustreren en zingen van 'Four Winters in a Row'. Het persoonlijke lied dat hij op zijn zevenentwintigste schreef, over een man in zijn eindeloze zoektocht naar geluk, blijkt nog steeds actueel.

Theo van den Boogaard stond begin jaren zeventig met zijn taboedoorbrekende serie 'Ans en Hans krijgen de kans' in Hitweek en later Aloha aan de wieg van de seksuele revolutie. Zijn Sjef van Oekel-strips, in samenwerking met Wim T. Schippers, oogsten ook in het buitenland nog steeds groot succes. Van den Boogaard bewijst zich daarin als meester van de Klare Lijn, de door Hergé (Kuifje) bedachte tekenstijl waarin de kunst van het vereenvoudigen voorop staat. Vooral sinds een chemobehandeling moet hij vanwege zenuwpijn in zijn hand echter steeds meer concessies doen aan de strakheid van zijn lijnen en bezint hij zich op zijn creatieve toekomst. Hoewel hij het tekenen met de kroontjespen niet kan laten - 'Het is gewoon te leuk!' - gebruikt hij steeds vaker ook lossere stijlen, zoals in Bob Dylan Illustrated. De nummers van Dylan die hij daarin van tekeningen voorzag, nam hij ook op, want eigenlijk zou hij net zo lief zanger zijn. En nu zingt hij voor het eerst zijn eigen tekst. Zal dit dan wellicht zijn creatieve toekomst worden of dient de volgende winter zich aan in het huis aan de Amsterdamse gracht?
(bron: ntr.nl)

uur vd wolf

Bekijk de uitzending terug.


30 mei 2016

Eigen song Theo van den Boogaard "Four winters in a row"

Theo van den Boogaard zingt zijn zelfgeschreven lied "Four Winters in a Row", waar hij ook de illustraties voor verzorgde.
30 mei 2016

Première: "De vier winters van Theo van den Boogaard" in de Filmschuur in Haarlem

Op zondag 29 mei was de besloten premiere van de documentaire De vier winters van Theo van den Boogaard van regisseur Nathalie Crum, waarin van den Boogaard gevolgd wordt terwijl hij zijn jongensdroom vervult: het illustreren en zingen van zijn zelfgeschreven lied Four Winters in a Row.

Op donderdag 2 juni wordt de documentaire uitgezonden door de NTR in Het Uur van de Wolf, maar de dag ervoor (woensdag 1 juni) is er in de Filmschuur in haarlem een speciale vertoning in het kader van de Stripdagen: op groot doek en in aanwezigheid van regisseur Nathalie Crum en Theo van den Boogaard, die onder leiding van stripjournalist Michael Minneboo na de vertoning met het publiek in gesprek gaan, gevolgd door een optreden van Theo en pianist Wim Veenhof - met Theo's illustraties erbij opgebeamd. Vertolkt worden Theo's eigen song "Four Winters in a Row" en Dylan's "Ballad Of A Thin Man".

Bestel hier kaarten voor de voorstelling op woensdag 1 juni om 19:15u.
30 mei 2016

Luister terug: Een jongensdroom vervullen
"De vier winters van Theo van den Boogaard"


Op donderdag 2 juni is de documentaire De vier winters van Theo van den Boogaard op TV te zien, waarin van den Boogaard gevolgd wordt terwijl hij zijn jongensdroom vervult: het illustreren en zingen van zijn zelfgeschreven lied Four Winters in a Row. Pieter van der Wielen sprak met Theo van den Boogaard.

Luister hier het interview, uitgezonden op vrijdag 27 mei 2016, terug.12 maart 2016

theo treedt opTheo op Holland Animation Festival te Utrecht

Op zaterdag 19 maart a.s. staat Theo op de Utrechtse Kunststripbeurs van het Holland Animation Film Festival met boeken en posters.

Aansluitend treedt hij om 18 uur op in het Louis Hardlopencomplex met Dylansongs door hem gezongen en begeleid op piano door Wim Veenhof. Gelijktijdig worden zijn eigen illustraties bij deze songs op groot scherm geprojecteerd.

Bekijk hier het programma.Archief 2015 | 2014 | 2013 | 2012
 
       
  © 2012-2017 Theo van den Boogaard / Foto: Doriann Kransberg, Stadsarchief Amsterdam, 2011
Site ontwerp: Bureau Robin