Actueel
Historie
Bibliografie
Galerie
Shop
Contact
english home Theo van den Boogaard
  Actueel in 2013

Archief 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012


11 december 2013

Theo Bogart sings Bob Dylan CD hoesTheo Bogart sings Bob Dylan: the CD to the Book!

Theo heeft een CD opgenomen met Bob Dylan songs. Op de CD "Theo Bogart Sings Bob Dylan" staan de zes nummers die ook in het boek Theo Bogart Bob Dylan Illustrated zijn opgenomen, met in het boek ook de Engelse teksten eronder.
Theo Bogart sings Bob Dylan CD De songs zijn:
Moonlight;
Simple Twist Of Fate;
Winterlude;
When The Ship Comes In;
Can't Wait;
I'll Be Your Baby Tonight.

Boek en CD hebben precies dezelfde volgorde van de songs zodat je bij het beluisteren van de CD gelijktijdig alle associatieve beelden die Bogart in het boek maakte tot je kunt nemen. Een bijzondere beleving!


"Theo Bogart Sings Bob Dylan" is opgenomen met Jakob Klaasse, productie en keyboards; Jac Bico, sologitaar; Marcel de Groot, gitaar; Bart de Ruiter, bas; Léon Klaasse, drums.

Binnenkort zijn boek en CD te bestellen op deze site!
11 december 2013

Turnhout Stripgids festivalStripgidsfestival Turnhout

Theo van den Boogaard zal aanwezig zijn op het Stripgidsfestival Turnhout aanstaande vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 december.

Primeur is daar: Theo's CD: "Theo Bogart Sings Bob Dylan", die hij heeft opgenomen met Jakob Klaasse, productie en keyboards; Jac Bico, sologitaar; Marcel de Groot, gitaar; Bart de Ruiter, bas; Léon Klaasse, drums.

Jakob Klaasse en Theo van den Boogaard treden zaterdagavond om 20:30 uur op met Bob Dylansongs, waarvan weer het merendeel vergezeld gaat van geprojecteerde illustraties.

Zaterdagmiddag van 16 uur tot 17 uur signeert Theo zijn stripboeken en natuurlijk het recent verschenen boek Theo Bogart Bob Dylan Illustrated plus de CD Theo Bogart Sings Bob Dylan.

Zie  www.stripgids.org voor meer informatie.
1 november 2013

BN DeStem Theo van den BoogaardInterview Theo van den Boogaard in BN DeStem

Vandaag staat er een volle pagina over Theo van den Boogaard in dagblad BN DeSTem.

Lees het gehele artikel hier (PDF).

Tekst: Willem Jongeneelen
Foto: Doriann Kransberg30 oktober 2013

Meermanno posterStrips! 200 jaar Nederlands beeldverhaal

Kom naar de leukste striptentoonstelling in Nederland!
'Strips! 200 jaar Nederlands beeldverhaal'
van 28 september 2013 t/m 12 januari 2014.
Uiteraard is het werk van Theo van den Boogaard ook rijk vertegenwoordigd!

Prinsessegracht 30
2514 AP Den Haag
T 070 34 62 700

Kijk voor activiteiten in de agenda op
www.meermanno.nl

Tijdens de opening trad Theo er ook op samen met pianist Jakob Klaasse en bracht enkele Bob Dylan songs uit zijn nieuwste boek ten gehore, met de bijgaande beelden synchroon opgebeamd.

Theo treedt op in Meermanno Theo treedt op in Meermanno
Foto's: Aafke Boerma30 oktober 2013

Het Parool Theo van den BoogaardTheo van den Boogaard te lezen in Het Parool

Op vrijdag 4 oktober 2013 stond Theo van den Boogaard in Het Parool in de serie: Mijn eerste week in Amsterdam.

Foto: Bart Koetsier
Tekst: Kees van Unen

Lees hier het artikel.22 oktober 2013

de avonden logoTheo van den Boogaard te horen in VPRO's
De Avonden


Aanstaande donderdag 24 oktober is Theo van den Boogaard te horen in het VPRO radioprogramma De Avonden.
Hij wordt geïnterviewd door Floortje Smit over Bob Dylan Illustrated.
De Avonden is dagelijks van 21 - 23 uur te beluisteren op Radio 6.

Beluister hier het fragment met Theo.21 oktober 2013

La ligne Claire in het Cartoonmuseum Basel in ZwitserlandTentoonstelling La ligne claire in het Cartoonmuseum Basel in Zwitserland

Van 26 oktober 2013 tot 9 maart 2014 is er een tentoonstelling La ligne claire (de klare lijn) in het Cartoonmuseum Basel in Zwitserland. Getoond worden originele werken van de bekendste klare lijn tekenaars, waaronder Theo van den Boogaard.

Cartoonmuseum Basel
St. Alban–Vorstadt 28
CH–4052 Basel
Tel. +41 (0)61 226 33 60
www.cartoonmuseum.ch18 oktober 2013

cobra.be theo van den boogaardTheo van den Boogaard op Belgische televisie

Op vrijdag 18 oktober was Theo op de Belgische televisiezender CANVAS te zien in het programma Hoera Cultuur! Cobra zocht hem op en woonde een intiem concert bij.

Lees hier het artikel Theo van den Boogaard zingt/tekent Bob Dylan en bekijk het fragment.16 oktober 2013

avro opiumTheo van den Boogaard te gast bij Avro Opium

Op 5 oktober jl. was Theo van den Boogaard te gast in de uitzending OPIUM, het kunst- en cultuurprogramma van de AVRO op Radio 1. Theo werd geinterviewd over zijn passie voor Bob Dylan en de tekeningen die hij maakte bij de songs.

Beluister hier het radio fragment.4 oktober 2013

bob dylan illustrated coverBob Dylan Illustrated vanaf heden verkrijgbaar in de boekwinkel!

Vanaf vandaag is het nieuwe boek van Theo Bogart (u beter bekend als Theo van den Boogaard) verkrijgbaar in de betere boekhandel en uiteraard ook online te bestellen.

Bob Dylan Illustrated is een ode van een fantastische kunstenaar aan een legende. Van den Boogaard verstript op unieke manier de teksten van Bob Dylan. Met een gekleurd pallet brengt hij ons onder in de poëtische wereld van Bob Dylans teksten. De emotie van Dylans teksten spatteren van de pagina’s af door Van den Boogaards magnifieke tekeningen. Een must have voor elke Dylan (en Van den Boogaard) fan.

Uit de pers:

"Ontzettend mooi"
- Frits Spits in Tijd voor twee

"Van den Boogaard onderscheidt zich de laatste jaren toch al vooral door zijn vrije werk en in dat genre is dit boek een topper. Het spel met verschillende stijlen en de veelkleurige oplossingen die Van den Boogaard kiest zijn weergaloos. [...] Mooi boek!"
- Jos van Waterschoot, het Stripschap (lees de hele Boekbespreking)

"Dit boek is zó krankzinnig goed dat iedere Dylan-liefhebber er verstandig aan doet om nu, gelijk naar de boekhandel te rennen om Bob Dylan illustrated aan te schaffen."
- Bob Dylan in (het) Nederland(s) Blogspot (lees de hele Boekbespreking)

"Het boek gaat niet de kast in maar leg je op tafel. Dit moet gezien worden. De impressionistische ecolines, de prikkelende cartoons, het zijn schilderijen in een hoesje. Ze blijven goed in het donker, maar om tot bloei te komen hebben ze veel licht en aandacht nodig. Vijf sterren voor Van den Boogaard. En een diepe buiging."
- Striptip (lees de hele Boekbespreking)

"Theo Bogart heeft Bob Dylan in de vingers, ja zelfs in zijn bloed, vermoed ik. Hij speelt en zingt de liedjes regelmatig (ook voor publiek en niet alleen in de douche) en kent ze dus door en door. Wellicht is het die kennis, dat aanvoelen van het liedje dat hij nu zo succesvol heeft weten te vertalen in deze uitgave. Het klopt gewoon: twee handen op één buik."
- Witam, Stripinfo.be (lees de hele Boekbespreking)

"Fraai en fascinerend [...] dit boek gaat niet alleen over Dylan en zijn teksten, maar laat ook zien dat Theo Bogart een veelzijdig kunstenaar is. Het staat de lezer natuurlijk vrij bij dit boek de betreffende muziek af te spelen. Het resultaat is dan een ultieme videoclip."
- Peter Douma, OOR (lees de hele Boekbespreking)

"Dit kleinood is een lust voor het oog. Van den Boogaard mag dan wel een aanhanger van de klare lijn zijn, evengoed switcht hij vlot naar eerder aquarelachtige tableaus die perfect passen bij de poëzie van Dylan. Neem nu de illustraties - want dat zijn het eigenlijk - bij ‘When the ship comes in’: wat de stripauteur hier uit zijn hoed tovert neigt zelfs naar de surreële droomwereld van kleppers als Dalí en Joan Miró. Ronduit adembenemend, pagina na pagina."
- Jeroen Michiel, Cutting Edge (lees de hele Boekbespreking)

Bekijk hier enkele beelden uit het boek!4 oktober 2013

bob dylan illustrated boekpresentatieBob Dylan Illustrated boekpresentatie in Concerto Amsterdam

Op donderdag 3 oktober 2013, vanaf 19:00, uur was in Concerto, Utrechtsestraat Amsterdam de presentatie van het nieuwe boek van Theo van den Boogaard: BOB DYLAN ILLUSTRATED. Voor deze uitgave gebruikt Theo zijn alias Theo Bogart.

Theo trad er ook op samen met pianist Jakob Klaasse en bracht enkele Bob Dylan songs uit het boek ten gehore, met de bijgaande beelden synchroon opgebeamd.

Bekijk hier enkele beelden uit het boek!2 oktober 2013

frits spitsTheo van den Boogaard te gast bij Frits Spits

Op 1 oktober was Theo van den Boogaard te gast in de uitzending Tijd vooor Twee bij Frits Spits op Radio 2. Frits inerviewde Theo over zijn passie voor Bob Dylan en de tekeningen die hij maakte bij de songs.

Beluister hier het radio fragment.6 mei 2013

da portare viaTheo van den Boogaard illustreert Da Portare Via

In opdracht van de bekende houtoven pizzeria Da Portare Via maakte Theo van den Boogaard een aantal illustraties.

Da Portare Via maakt pizza's zoals de Romeinse pizza moet zijn. Bereid met de beste ingrediënten en gebakken in een originele Italiaanse hout-gestookte oven. De dunne bodem en de intense warmte van het houtvuur laten elke smaak in het recept vol tot zijn recht komen. Wie dat ooit geproefd heeft weet dat je graag een blokje om rijdt voor de lekkerste pizza in de stad. Maar ook de tiramisu en chocolademousse uit eigen keuken zijn een begrip.

Bekijk op www.daportarevia.nl alle illustraties en vergeet ook niet de grote buurtplaat te bekijken!18 april 2013

vijf van de tien emaille borden
Onthulling van vijf van de tien emaille borden met
- uitgetekende- Rotterdamse jazzgrootheden


Op zondag 21 april om 16.00 uur worden vijf van tien portretten onthuld op de Oude Binnenweg, waar in de jaren dertig de jazzklanken uit diverse cafés en clubs schalden. De portretten tonen: Rob Franken, vereeuwigd door Jan Kruis, David de Groot door Wouter Tulp, Dick Rijnooy door Theo van den Boogaard, Tony Viola door Louise Lagerweij en tot slot Jaap Valkhoff is door zijn zoon Martin geportretteerd.

Het eerste geëmailleerde bord (Jaap Valkhoff) wordt om 16:00 uur boven café Melief Bender door Marjolijn Masselink aan het publiek getoond. Daarna worden de volgende borden onthuld:

Onthullers

 1.  Naast Crocks: Tony Viola door John Buijsman
 2.  Boven café Timmer: Piet Leblanc door Jules Deelder
 3.  Café Sijf: Dick Rijnooy door Roland Vonk
 4.  Drankhandel Orlando: David de Groot door Paul van de Laar
 5.  Naast platenwinkel Velvet: Rob Franken door Paul van Soest

Adres: Oude Binnenweg, Rotterdam.
U bent welkom bij wat een zeer muzikale en feestelijke onthulling wordt, oude tijden herleven.

Lees meer op www.rjam.nl.
11 maart 2013

pdf artikel de Morgen met  Theo van den Boogaard
Artikel over Theo van den Boogaard in De Morgen

Op 26 februari jl. verscheen in de Belgische krant De Morgen in het kader van de tentoonstelling in Galerie Champaka in Brussel een artikel over Theo van den Boogaard. Er wordt teruggeblikt op zijn carriere. Ook komt zijn 'Dylan Illustrated' project aan bod.

Lees hier het artikel (PDF)
'In Vlaanderen zagen ze mijn werk liever niet verschijnen' door Geert de Weyer.
11 maart 2013
theo van den boogaard signeert
Theo van den Boogaard signeert op 'Strips op de Markt' op 5 mei in Gouda

Theo van den Boogaard zal ook dit jaar weer zijn posters en luxe-drukken signeren op "STRIPS OP DE MARKT" in Gouda, op 5 mei 2013.

Zie ook stripsopdemarkt.com
8 maart 2013
de badcuyp
Theo van den Boogaard zingt en speelt Bob Dylan tijdens openingsfeest van Vocal Acadamy in De Badcuyp

Na een zeer geslaagd optreden op 25 februari jl. in Theater Bellevue's "Club Calotte" (Annemarie Oster: "Die prachtige tekeningen, samen met de songs, zo artistiek!"), treedt Theo van den Boogaard samen met Jakob Klaasse (piano) en Tijs de Boer (gitaar) zaterdag 9 maart 2013 alweer op in De Badcuyp met hun Dylan Illustrated Project, op het openingsfeest van Vocal Acadamy.

Ook geeft Lori Lieberman(van "Killing Me Softly") daar een masterclass in Singersongwriter-skills en zijn er performances van Susana Raya, Peter van Vleuten, Sanem Kalfa, Rebekka LIng en Jeroen Kramer.

de Badcuyp
Eerste Sweelinckstraat 10
1073 CM Amsterdam
Gratis toegang. 12u - 15u

Zie ook www.vocalacademy.nl en www.badcuyp.org
31 januari 2013
Stripped van Markus Pfalzgraf
Theo van den Boogaard in Stripped, A Story of Gay Comics

Onlangs verscheen het boek Stripped, A Story of Gay Comics van Markus Pfalzgraf, waarin internationale homostrips bijeengebracht zijn.

Maar liefst 21 van het 256 pagina's tellende boekwerk zijn gewijd aan het werk van Theo van den Boogaard, in Amerika beter bekend als Theo Bogart. Hieronder ziet u enkele pagina's met tekeningen van Theo.

Meer zien? Het boek Stripped is te verkrijgen in de betere boekhandel. Boekhandel Vrolijk bijvoorbeeld.(klik voor vergroting)29 januari 2013
zuiderkerk in sjef van oekel
Expositie Zuiderkerk Amsterdam

Theo van den Boogaard heeft ook een aantal keer de Zuiderkerk in Sjef van Oekel getekend en hangt daarmee ook op de tentoonstelling in de Zuiderkerk.

Expositie Zuiderkerk Amsterdam,
Uniek beeldmateriaal vanaf de 17e eeuw tot nu!
Van 11 januari t/m 3 februari, iedere donderdag t/m zondag van 13:00 tot 17:00 uur. Toegang Gratis.

Zuiderkerk, Zuiderkerkhof 72, 1011 WB Amsterdam,
www.zuiderkerkamsterdam.nl16 januari 2013
Léon-La-Terreur in Galerie Champaka
Léon-La-Terreur in Galerie Champaka, Brussel

Vanaf 15 februari 2013 zal Theo van den Boogaard een verkooptentoonstelling hebben in Galerie Champaka te Brussel (België).

Er zullen o.a. originele Sjef van Oekel pagina's vekocht worden. De tentoonstelling loopt tot en met 10 maart 2013.


Bekijk hier de officiele uitnodiging voor- en achterkant.


15 januari 2013
tekening dick rijnooy
Theo van den Boogaard portretteert Rotterdamse Jazzlegende Dick Rijnooy op emaille bord

Dit voorjaar worden er op de Oude Binnenweg in Rotterdam emaille borden onthuld die striptekenaars hebben gemaakt als eerbetoon aan de Rotterdamse Jazz musici. Theo van den Boogaard heeft het portret gemaakt van de vermaarde drummer Dick Rijnooy (1913-1998).

Binnenkort op de Oude Binnenweg in volle kleuren op een emaille bord van 80 cm breed nij 120 cm hoog!

Op www.r-jam.nl kunt u meer lezen over dit initiatief.
14 januari 2013
tekening theater bellevue
Theo van den Boogaard zingt en speelt Bob Dylan tijdens Club Calotte in Theater Bellevue

Maandag 25 februari 2013
Theater Bellevue "Club Calotte" 3 acts op een avond, waaronder: Theo van den Boogaard, zang, mondharmonica, met songs van Bob Dylan, waarbij een stortvloed van eigen, nieuwe tekeningen wordt geprojecteerd.
Begeleiding: Jakob Klaasse, piano en Tijs de Boer, gitaar.

Meer informatie en kaarten kopen/reserveren:
Kassa Theater Bellevue
Leidsekade 90, Amsterdam
020-5305301 / www.theaterbellevue.nl

De tekening van Theater Bellevue werd gemaakt door Theo van den Boogaard.
13 januari 2013
Theo van den Boogaard tekent voor Stichting Kika
Theo van den Boogaard tekent voor Stichting Kika

Net als voorgaande jaren zal Theo van den Boogaard voor Stichting KiKa op 13 januari 2012 weer tekeningen maken samen met een jonge patient in het VUmc Kinderstad in Amsterdam..

De tekeningen worden dit voorjaar geveild. Er kan ook online worden geboden. De opbrengst van deze veiling komt ten goede aan KiKa een daarmee aan onderzoek naar kinderkanker.
www.kika.nl


Archief 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012

 
       
  © 2012-2017 Theo van den Boogaard / Foto: Doriann Kransberg, Stadsarchief Amsterdam, 2011
Site ontwerp: Bureau Robin